Hoppa till innehåll

februari 6, 2017

Pjäsen Hamlet sade det vackrare spelas på Unga Teatern i Circo i Södervik och är skriven av Harriet Abrahamsson och Paul Olin. Den har tillkommit i samarbete med Lagmansgårdens skolhem. Pjäsen handlar om utslagna tonåringar som farit riktigt illa och den händer i en cirkus.

Fast Hamlet sade det vackrare behandlar ett allvarligt tema, är den en föreställning med mycket humor och musik. Skrivarna ville skriva berättelsen så sann som möjligt och skriva den i en metaforisk form.

Ungdomarna i pjäsen heter Macke, Katarina och Volodja. Macke har uppväxt med våldsamma föräldrar som är alltid berusade. Katarinas styvpappa har förgripit henne sedan hon var sju, medan hennes mamma blundat. Ryska Volodja är ensam efter att ha skilts från sin bror. Men när ett cirkussällskap kommer till orten bemöts de tre och det finns mitt i allt någon som bryr om dem. Plötsligt syns det lite ljus i tunnels ända…

Jag tycker att pjäsen var helt okej och den hade en bra mening. Ungdomarnas situation kändes äkta. Det var roligt att man tog publiken lite med i föreställningen, liksom i cirkus, fast jag själv ville inte delta. Det var också intressant att se hur skådespelarna bytte från roll till roll och blev helt annorlunda. Själv tyckte jag att omgivningen i pjäsen var lite ångestfull.

Det var konstigt, men ganska klokt, att man kombinerade ett cirkus med berättelsen om utslagna ungdomar. Pjäsen Hamlet sade det vackrare var något som jag inte sett förut. Ursula

Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: